Index
News & Events
Forum
Galleries
Video
Friends
Partners [NEW]

Calendar of

Events for 2010


Int. KF Federation
IKF Representatives
IKF Officials
IKF Masters

Kung-Fu To'a

Founder
History
Levels
Philosophy

Physiology & Energy
Masages
Hand Techniques
Leg Techniques
Jump Techniques
Why Kung Fu To'a
Persia
Persian Language
Book

Contact Us

Join Us!
BBC


PERSIAN KUNG FU

 
ОСНОВАТЕЛ НА СТИЛА ТО'А - ИБРАХИМ МИРЗАИИ
 

    Гранд-мастър Ибрахим Мирзаии е роден в Иран на септември 1943 година. Като момче изучава различни бойни изкуства и става майстор на разнообразни дисциплини още като млад. Голяма му  страст към бойните изкуства е забелязана от Шах Реза Пахлави, който го финансира за пътуване до Близкия Изток, където да изучава по-задълбочено бойните изкуства и ориенталската философия. Целта е, от опитита събран там, Мирзаии да създаде едно ново изкуство, което да въплъщава персийската култура във физическа форма. По този начин основава Кунг Фу ТО’А  (1960г).
    В Персия, днешен Иран, винаги се е отдавало голямо значение на физическата форма, над което се работи и ексепиментира и до днес, при това на едно научно ниво. В миналото тя е била база (фундамент) при трениране на младите войници.
    „Зур хане” съществува и до днес – гимнастически школи, снабдени с арени, където само в мъжки състав се тренира в кръг, като се включват тежки копия и жезли, под звуците на барабаните и песните от епическата поема „Шахнамех” („Книгата на царете” от Фирдуси).
    Младият Мирзаии започва военна кариера в иранската армия и става офицер на Военновъздушните сили. Участва в многобройни курсове: класически бойни техники, специални военновъздушни операции, свободен  скок, специални мисии, нестандартни военни тактики, инструкторски курс по парашутизъм (където достига до степен с три звезди), спец-курс по планински преходи и маршрути, пустинни операции, информационни полемики, оцеляване при тежки условия, операции по суша и море, спасителни операции и спец-курс за рейнджъри.

НАПРЕД >>